Eksjö Nyheter

Mp vill klimatkompensera och ha fler cyklar

Eksjö kommun ska klimatkompensera för sina utsläpp av växthusgaser, det vill fullmäktigeledamot Lea Pettersson (mp) i en motion. Kompensationen kan ske genom bidrag till lokala och internationella miljöprojekt. I en annan motion önskar Lea Pettersson att Eksjö kommun för att uppmuntra cykelåkande ska ge förmåner till kommunanställda som till exempel betald cykelservice, rabatt på cyklar och hjälmar.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. alldeles utmärkt med cykelpropaganda; gärna flera och bättre cykelbanor; väl skyltade cykelleder till förmån för besöksnäringen; gärna kommunomfattande cykelkampanjer, t ex. som Hälsorådets ”Ta cykeln till Paris” under 1990-talet; tveksamt varför just kommunanställda ska prioriteras- men vaddå, det sätter ju fokus på motion och miljö …

  2. Tack, Lasse
    Du har alldeles rätt, vi vill också ha fler och säkrare cykelbanor, uppmuntrande kampanjer mm. Med denna motion tänker vi mer på att kommunen har ett arbetsgivaransvar för sina medarbetares. Men också ett bra sätt att försöka minska på bilismen. Jag tror att om man kan få fler som cyklar kommer man också att få fler och bättre cykelleder, gärna då till Hult..osv..;)

Kommentarer avstängda