Mycket finskt då VBK föll i Haparanda

I ett iskallt Haparanda åkte Vetlanda BK på en ny förlust,denna gång med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) och som periodsiffrona visar fick matchen delas upp i tre perioder då det var 18 minusgrader.

Kanske är sötebrödsdagarna över nu för VBK?

Först förlust i onsdags mot Kungälv och så i dag mot Haparanda. Båda matcherna på bortaplan.

Det är förluster mot två lag, som man kanske bör besegra. I alla fall om man ska undvika någon av de fyra nedersta platserna i serien.

VBK ligger förvisso kvar ovanför slutspelstrecket, men något eller några poäng i de två senaste matcherna hade gjort tabellplaceringen betydligt lugnare.

Nu väntar ett mycket svårt bortamöte mot Sandvikens AIK på tisdag innan det är dags för julledigt.

I matchen mot Haparanda kvitterade VBK två gånger om via Marcus Sixtensson Ottosson (långskott till 1-1) och Tomas Knutson (friläge till 2-2) innan hemmalaget, inför blott 230 betalande åskådare i den bitande kylan, kunde sätta matchavgörande 3-2.

Noterbart är att det var mycket finskt på planen.

I hemmalaget  har huvuddelen av spelarna finskklingande namn och dessutom var domarna för dagen även de hämtade från andra sidan Bottenviken.