MYCKET ILLA FÖR VETLANDA

Nej, Vetlanda BK var aldrig nära att vinna den första slutspelsmatchen mot Hammarby. Hammarby vann med 6-2 (2-2) vilket var klart i underkant.

I VBK saknades sjuke lagkaptenen Johan Löftstedt vilket givetvis är ett jättestort avbräck. VBK gick ändå till ledning med 0-2 efter två hörnmål från Daniel Johansson respektive Joakim Andersson.

Ingen kan dock påstå att det var välförtjänst eftersom det var Hammarby som dominerade i spelet. Och det skulle inte heller bli fler mål från de helgula.

VBK uppträdde ängsligt i både försvars-spelet och anfallsditot. Visserligen var isen dålig men Hammarby hade samma underlag och klarade det betydligt bättre.

Hammarby skulle också göra 2-2 så småningom och det kunde/borde varit flera hemmamål. Bland annat räddade VBK-målvakten David Borvall en straff i slutet av halvleken. Borvall var för övrigt bäst på Zinkensdamm den här kvällen.

I den andra halvleken, och framförallt dess senare del, spelade VBK upp sig något. Men då hade å andra sidan Hammarby gått fram till 5-2. Bland annat via två mål från förre VBK-spelaren Jesper Jonsson.

Nu möts lagen redan på söndag igen och då i Sapa Arena.