”Mycket starkt” – Storskräll av Vetlanda BK utan sin världsstjärna

Vetlanda BK saknade världens bäste spelare, Johan Löfstedt, i bortamötet mot IFK Vänersborg. Men gjorde en stormatch och besegrade det betydligt mer rutinerade västgötalaget med 8-5 (3-2).

Joakim Andersson, som missade de sista matcherna innan VM-uppehållet, var nu tillbaka liksom Robin Folkesson.
Men nu saknades alltså ”motorn” Johan Löfstedt.

Då satte VBK in reservmotorn, Daniel Johansson som svarade för fyra VBK-mål och var liksom flera andra gulklädda mycket bra.
Övriga VBK-mål gjorde Patrik Johansson, Tuomas Mokko, Joakim Andersson (straff) och Pontus Blomberg.

Detta var blott VBK:s tredje seger på bortaplan och man gjorde mot ett lag som tidigare under säsongen bara förlorat en hemmamatch. Mycket starkt.

Och då kom ändå VBK i underläge med 0-2 efter 18 minuter. Men vände till halvtidsledning med 2-3. Man hamnade i andra halvlek i nya underläge med både 3-4 och 4-5. Men i slutet av matchen var VBK det starka laget och gjorde fyra raka mål.

Eftersom både Tillberga och Sirius förlorade i den här omgången är det i praktiken klart att VBK slipper kvala för att hänga kvar.
Dessutom förlorade Broberg så det finns en liten, liten möjlighet till slutspel fortfarande.
Nu spelar VBK redan på söndag då man möter Kalix i Sapa Arena. En match som annonseras som ”familjefest” eftersom man bredvid själva matchen arrangerar aktiviteter.