Eksjö Jönköpings län Vetlanda

Mycket svårt väglag och flera olyckor

Väglaget i länet har varit mycket svårt under fredagen.Ett stort antal olyckor har inträffat. Totalt har fem olyckor med personskador inträffat, elva andra mindre olyckor samt ett halvdussin viltolyckor. Polisen uppmanar till försiktighet och sänkta hastigheter på de hala vägarna.

De flesta olyckorna har inträffat i Jönköpingsområdet där vinden från Vättern ställer till problem med snöfall och halka. Den senaste olyckan inträffade vid sextiden på kvällen vid Bottnaryd med fyra personbilar och en lastbil inblandade. På riksväg 40 väster om Jönköping står trafiken still.Läget på vägarna västan Vättern var svårt under hela fredagen. Trafiken har krypit fram i 50 km/tim i snö och vind på snorhala vägbana. Flera olyckor rapporteras från sträckan.
Från Höglandet rapporteras bland annat om en olycka vid Korsberga på rv 31 där en bilist körde av vägen vid halv ettiden på eftermiddagen, och en olycka vid fyratiden på eftermiddagen där en bilist kört av vägen strax väster om Hult på rv 40, vid bärgningen blockerades båda körfälten.
På fredagskvällen inträffade ytterligare en olycka på rv 31, mellan Hult och Bråtåkra norr om Korsberga. Ett körfält blockerades och trafiken leddes växelvis förbi olycksplatsen. En 23-årig man hade kört av vägen och fördes med ambulans till sjukhus.
”Vi uppmanar alla att ta det försiktigt och sänka hastigheterna rejält och hålla avstånden”, säger Lars-Gunnar Rydholm, vakthavande befäl vid länspolisen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook