Bandy Höglandet Vetlanda

MYCKET TRÅKIG – Vetlanda BK vann stort


Vetlanda BK gjorde en stabil insats mot Sirius och vann med klara 6-1 (2-1). Framförallt dominerade VBK den andra halvleken då man spelade ut på ett helt annat sätt.

Den första halvleken blev nämligen en mycket tråkig halvlek där inte mycket hände spelmässigt förutom att lagen fick sex hörnor var. Och det var just på hörnor som de tre målen föll.

VBK:s Jesper Hvornum stänkte in två högerhörnor och Sirius finske landslagsspelare Teemu Määttä en dito.I övrigt var det jämnt spelmässigt, med ett ständigt bollbytande på mittplan från båda lagen.

I andra halvlek spelade VBK betydligt mer i djupled vilket direkt innebar 3-1 genom Patrik Johansson frispelad av Joakim Andersson. Johan Löfstedt gjorde 4-1 och nämnde Andersson 5-1 och 6-1 via två hörnmål.

Det sista som hände var att Simon Lundström fick ett jätteläge att göra 7-1 efter en hörnkontring, men det hade kanske varit för bra.

Sammanfattningsvis gjorde VBK en ganska medioker förstahalvlek men en betydligt bättre andra. Och nu satte man också till skillnad från senast mot Kalix även sina målchanser.

Segern innebär att VBK förstärker sin slutspelsplats och att man också passera Bollnäs och gick upp till sjätte plats. Och faktiskt bara är sex poäng efter serieledande Hammarby när nu serien vänder på onsdag med ett bortamöte i Uppsala mot Sirius.

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook