Myresjö på väg upp – kämpade till oavgjort mot seriefavoriten

Myresjö IF svarade för en kämpainsats när man fick till oavgjort borta mot Lindsdal ikväll söndag. Myresjö ligger nu ovanför nedflytt- och kvalstrecken.

Kalmarlaget Lindsdal trodde naturligtvis annorlunda när man tog emot ”bottenlaget” Myresjö. Lindsdal hade vittring på serieledningen i div 2 Ö Götaland.
Det började också enligt planerna när Lindsdal tog ledningen med 1-0 redan efter nio minuter.
Men mer blev det inte.
Myresjö kämpade emot och släppte inte till något bakåt. Markus Ahlqvist i målet storspelade.
Och så i 65e minuten kom kvitteringen, 1-1, genom Mikael Gustafsson (som bara en kort stund tidigare dragit på sig en varning, en av matchens totalt sju varningar).
Resultatet stod sig ända till slutsignalen. Och ett resultat som visar att Myresjö nog hör hemma i division 2. Faktum är att Myresjö nog var närmare seger än Lindsdal.
Myresjö tog sig nu upp ovanför nedre kvalstrecket. Vimmerby har dock en match mindre spelad och kan gå om.