”Myresjöhus tar inte ansvar” – tröstlöst efter hovrättens dom

Husägarna i Skåne är besvikna efter Göta Hovrätts dom som friar Myresjöhus från ansvar för problemen med husen företaget lät bygga och som nu drabbats av fukt.

”Andra byggbolag som har varit i samma situation har tagit sitt ansvar till viss del men Myresjöhus bara slår ifrån sig”, säger husägaren Roger Björklund i Svedala till tidningen Ny Teknik.
Han känner sig som David mot Goliat och känner det inte lönt att överklaga fallet vidare.
Rättegångskostnaderna måste han nu betala och reparera sitt fuktskadade hus själv.
”Huset är ett akvarium. Vi har 82 procents fuktighet på sina ställen”, säger Roger Björklund och oroar sig för sitt barn:
”Jag vet inte vad jag gör om han får allergi eller astma på grund av detta. Man skulle aldrig förlåta sig själv”.

[Redaktion]

[adrotate banner=”53″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Helt korrekt dom ur rättsligt perspektiv, hela byggbranschen använde sig av en metod som på den tiden ansågs vara bra och dessutom var typgodkänd av SP. Däremot är det olyckligt att Myresjöhus inte kan göra upp i godo med missnöjda kunder, men egentligen borde väl detta täckas av byggfelsförsäkringen?

    1. Byggfelsförsäkring?

      – Generellt kan man säga att domen kommer fram till att husen byggdes så som då ansågs vara fackmannamässigt. Enligt skadebegreppet i lagen om byggfelsförsäkring är det därför inte ett fel som täcks av byggfelsförsäkringen, säger Andreas Kozub, kommunikatör på Gar-Bo.

      Värt att notera är att detta s.k. försäkringsbolag, fram tills för ett par år sedan, ägdes av…..olika aktörer inom byggbranschen, varav den största ägaren var…..ja just det…..Myresjöhus.

Kommentarer avstängda