Jönköpings län Småland

Mystisk person i bil – polisen har öppnat eld

Polisen fick under söndagsmorgonen larm om ”en mystisk person i en bil” som nu misstänks för flera allvarliga brott efter ett drama under söndagsmorgonen på rv 26 där poliserna öppnade eld.

Flera bilförare ringde till polisen framåt 07-tiden efter att de sett en man i och vid en bil på rv 26 mellan Hyltebruk och Skeppshult.

Mannen stannade sin bil, gick ut med en mask framför ansikten och ett basebollträ i handen och hotade andra bilförare. Detta pågick på flera platser på sträckan

Poliser larmades ut och fick stopp på förare på riksväg 26 i södergående riktning. Föraren ska då ha rusat ut ur bilen och anfallit polismännen med kniv och basebollträ.

En av polismännen kände sig tvungen att avlossa ett varningsskott för att avbryta angreppet. Därefter sprang mannen ut mot skogen och klättrade över viltstängslet med kniv och basebollträ i handen.

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och välkänd av polisen sedan tidigare för olika våldsbrott. Klockan 07:35 greps mannen i skogen av en hundpatrull.

Den misstänkte mannen hade batong och kniv på sig i samband med gripandet och var kraftigt påverkad av något än så länge okänt berusningsmedel

Brottsrubriceringen är, än så länge, grov vårdslöshet i trafik, olaga hot, hot och våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och eventuellt narkotikabrott och rattfylleri.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook