Aneby Höglandet Ledare Nässjö

NÄR ALLTING ANNAT FÖRSVINNER – HÖGLANDET VILL HA FÄNGELSENedmonteringen av samhällsfunktionerna fortsätter. Då kommer staten med nytt förslag: ett fängelse. Och varför inte även om andra arbetsgivare än Kriminalvården nog hade varit bättre, skriver Höglandsnytt i en ledare.

Flera statliga organisationer och myndigheter jobbar stenhårt för att montera ner samhällsfunktioner och infrastrukturnivån på Höglandet. Trafikverket är inte ensamma om att ta sin hand från det inre av Småland.

Men det kanske går att förlita sig på samhällets ordningsmakter. Polisen har förlagt ett s k kontaktcenter till Nässjö och nu kämpar flera Höglandskommuner om Kriminalvårdens gunst.

Det handlar om bygge av ett fängelse som när det är klart skulle kunna ge hundratals arbetstillfällen. Höglandet hade förvisso behövt hundratals arbetstillfällen där det krävs större akademiska meriter men vi får ta det som erbjuds. Nässjö är med i racet sedan tidigare och nu även Aneby kommun vars kommunstyrelse under måndagen tog beslut om att gå vidare med en intresseanmälan till Kriminalvården.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook