Debatt

När tänker KD gå från ord till handling?

I interna material säger nu en utredning inom kristdemokraterna att man ger underbetyg till den politiska strategin inom partiet. Otydlighet och oklart ledarskap sägs vara grunden till det dåliga valresultatet och de sjunkande opinionssiffrorna.

I media säger lokala företrädare att partiet måste ompröva sina ställningstaganden på viktiga områden och man pekar särskilt ut sjukförsäkringsutvecklingen. En utveckling där KD aktivt medverkat till att många svårt sjuka utförsäkras till en osäker framtid.

 

I torsdags, 16/12, debatterades sjukförsäkringen i riksdagen. Trots vackra ord om omprövning av partiets ställningstagande landade partiets talesman i frågan på att man håller fast vid den hårda linjen. Någon omsvängning av central politik är inte att vänta trots lokala uttalanden. Under kommande vecka är det bara att vänta att KD röstar med moderaterna för en fortsatt inhuman sjukförsäkring

 

Högerpolitiken ligger fast och KD är följsamma i utvecklingen. Det finns skäl att beklaga men platsen på regeringstaburetterna är viktigare än solidariteten med hårt drabbade människor.

 

GÖTE WAHLSTRÖM

Bankeryd

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook