Nära fiaskomatch för HV71

Det annorlunda match för HV71 hemma i Kinnarps mot Djurgårdens IF på torsdagskvällen.

UPPDATERAD: 2146, 2149

HV71 ledde med 1-0 och gjorde ytterligare ett mål i andra perioden. Det målet dömdes dock bort. Strax därpå kvitterade DIF i numerärt underläge.

I tredje perioden avgjorde Djurgården med 1-2 med tre minuter kvar av matchen. Men också det målet dömdes bort. HV71 kunde ta matchen till förlängning som blev mållös.

Straffläggningen avgjordes i femte omgången när Martin Thörnberg satte sin straff och HV71 kunde vinna med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0).

HV71 på fjärde plats men har en match mindre spelad jämfört med Malmö och Lakers. HV71 har dessutom med sina 70 mål gjort näst flest mål i SHL och har den bästa målskillnaden, +21.