Näringslivschefen: jag har inte gjort fel | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Näringslivschefen: jag har inte gjort fel

Eksjö kommuns näringslivschef Marcus Axelsson marknadsförde en tidningsprodukt han inte kände till innehållet i. Själv menar han att inget fel begåtts och att han ville stödja en satsning på det lokala näringslivet, inte gynna ett enskilt företag. Kommunrevisionens ordförande ställer sig dock tveksam till Marcus Axelssons agerande.

Tidigare i februari ställde Marcus Axelsson upp i helsidesannonsering för en lokaltidnings kommande näringslivsbilaga. I annonsen beskrivs inte bilagans innehåll utan annonseringen citerar endast Marcus Axelssons omdöme.
”Jag tycker definitivt det var en bra grej att stötta. Min roll är att hjälpa och stödja men jag säger inte att bilagan är bättre än något annat”, säger Marcus Axelsson som inte tycker att han som kommunal tjänsteman otillbörligen gynnat ett enskilt företag.

Stig Andersson, ordförande i kommunrevisionen, ställer sig tveksam till näringslivschefens medverkan i annonseringen.
”Sådant ska man vara försiktig med. Han har nog inte tänkt sig för. Det finns regelverk som säger att det är olämpligt. Han ger ju en fördel för den han uttalar sig för”, säger Stig Andersson.

Marcus Axelsson förnekar att han själv fått någon vinning av att medverka i lokaltidningens annons. Han ska inte heller varit med vid utformningen av tidningsprodukten och säger att inte kände till innehållet i bilagan som han marknadsförde, inte mer än att det skulle vara en näringslivsbilaga.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook