Ekonomi Nässjö Toppnyheter

Nässjö bäst igen – här räcker en miljon kr längst

För samma slant kan du antingen köpa en liten etta med kokvrå i huvudstaden eller en stor lägenhet i Nässjö. En miljon kronor ger dig nämligen ynka 14 kvadratmeter i Stockholm eller hela 115 kvadratmeter i Nässjö kommun som toppar listan över de kommuner där du får mest kvadratmeter bostadsrätt för pengarna, visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt du kan få för en miljon kronor i olika delar av landet. Totalt ingår 100 kommuner i kartläggningen som baseras på prisstatistik från det senaste året.

– Om man kan tänka sig att bo i en mindre stad och pendla till sitt arbete i storstaden finns det mycket pengar att spara. En förutsättning för att fler ska välja att bo utanför städerna är välfungerande kommunikationer och utvecklad infrastruktur. Det har stor betydelse vid val av bostadsort och kommer även vara avgörande för att bevara en levande landsbygd framöver, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Topplista: Här får du flest antal kvm för en miljon kronor
Sandvikens kommun 116 kvm
Nässjö kommun 115 kvm
Kiruna kommun 110 kvm
Lidköpings kommun 109 kvm
Vänersborgs kommun 106 kvm

Topplista: Här får du minst antal kvm för en miljon kronor

Stockholms kommun 14 kvm
Sundbybergs kommun 17 kvm
Danderyds kommun 17 kvm
Solna kommun 17 kvm
Lidingö kommun 19 kvm

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook