Debatt Opinion

Nässjö Centrum – ett fördärvat affärsstråk

Runt sommarmånaderna maj-augusti så samlas så gott som dagligen Nässjös missbrukare runt affärsstråken på gågatan, stora torget och esplanaden. Har man ett utifrånperspektiv så anser jag att detta ser väldigt illa ut.
Det finns säkerligen äldre och penningstarka privatpersoner från exempelvis Sävsjö och Eksjö som under sommarmånaderna skulle kunna bidra till att stärka kommersen för Nässjös köpmän på gågatan och esplanaden.
Tyvärr är det så att jag många gånger har fått bekräftat att många väljer bort Nässjö som shoppingstad under sommarmånaderna, på grund av att många missbrukare ”hänger” runt butikerna i stort sett från det att butikerna öppnar tills det att de stänger, ofta i kombination med stora och ovårdade hundar som ofta tenderar till att vara aggressiva.
Spritflaskor och ölburkar ser man ibland komma flygande i luften på gågatan och det skränas och gapas högljutt, och ofta är det helt osammanhängande verbala utspel som många Nässjöbor dagligen får ta del av när man promenar på gågatan.
Jag anser att detta helt klart skadar Nässjös anseende, och i synnerhet Nässjös köpmän och deras verksamheter. Denna situation med missbrukare upplever i alla fall inte jag när jag promenerar i centrala Eksjö. Visst ser man även en och annan missbrukare även i Eksjö men det går inte alls att jämföra med situationen i Nässjö, som tenderar att bli värre och värre för varje år som går.
Att inte Nässjös köpmän går samman och offentligt ryter till gentemot detta förvånar mej mycket. Personligen så skulle jag aldrig acceptera detta störande moment om jag hade drivit butik på gågatan.
Borgerlig, Nässjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Mitt i prick! varje gång man gåt ner på stan så finns de där:( Tråkigt ….

 2. ,
  Det låter som om det är rena ”vilda västern” i Nässjö. Jag upplever det inte så.
  Människor med problem finns överallt. Skulle handlare ställa krav på att vissa grupper inte ska vistas på gatan, så skulle jag definitivt aldrig handla där mer.

 3. Kära socialdemokrat, du kanske inte vet att det är ditt parti som styrt i Nässjö i åratal. Ändå har ni inte lyckats?
  Att Nässjö har så mycket synliga missbrukare har nog ganska mycket med att göra att vi har ett flertal behandlingshem i trakterna (Anneberg, Bodafors, Viebäck för att nämna några). En hel del av Nässjös synliga missbrukare är inte från trakten utan har kommit hit till behandlingshemmen och senare flyttat ut från dem hit. Att hävda att moderaterna ligger bakom detta är ju ganska underligt då de flesta av de kända missbrukarna i Nässjö har hållit på sedan Olof Palmes dagar.
  Jag tycker inte heller om att de ockuperar busskurer och gågator i centrum, lösningen vore att polisen störde dem mycket mer (om de hade tid), då skulle de förmodligen flytta sig till andra platser, kanske mer i skymundan. Det är ju faktiskt inte tillåtet att dricka på offentlig plats men lagen är ju tandlös om inga poliser bryr sig.

 4. Det är inte bara missbrukare som förstör gatubilden i Nässjö, de stora mängderna bl.a Somalier som bara står och tittar i varje gathörn får staden att se förskräcklig ut. Det är dags att göra något åt båda dessa problem så att vi än en gång kan få vårt fina Sverige tillbaka. Polisen borde få order till att börja med att fösa undan dessa element med batong om så behövs.

Kommentarer avstängda