Fotboll Nässjö Sävsjö Sport Vetlanda

Nässjö FF krossade Lammhult – Hvetlanda GIF vann måstematch – Stockaryd/RIF förlorade

Nässjö FFs spelare har stått för helgens prestation när de vann över annars överlägsna IFK Lammhult i div 4 Elit idag lördag. Samtidigt var Hvetlanda GIF piskat att vinna för att slippa nedflyttning och vann gjorde man. Men läget inför avslutande omgången är nervdallrande. Hvetlanda GIFs dåliga målskillnad kan fälla avgörandet.

Hemmapubliken lyfte fram Nässjö FF till den helt överlägsna segern med 3-1 på Skogsvallen mot IFK Lammhult som vunnit serien i utklassningsstil. Lammhult har dubbelt så många vinster som Nässjö den här säsongen.
I och med vinsten slipper Nässjö FF oroa sig för framtiden (Nässjö möter Värnamo i sista matchen men kan utan oro förlora). Det fanns nämligen en liten men ändå en risk att NFF skulle hamna på nedflyttningsplats. Nu är det alltså klart med spel i elitfyran också nästa säsong.
Helgens andra prestation stod Hvetlanda GIF för som efter flera tråkiga förluster tog sig samman i en tät match hemma mot Gnosjö IF på Heds arena. Slutresultatet 3-2 innebär att HvGIF tog sig upp på kvalplats förbi både Ryssby som förlorade idag och Habo som ”bara” fick oavgjort mot serietvåorna Värnamo.
”Vi tog chansen och hoppet lever”, kommenterar HvGIFs tränare Vladan Ladan på Twitter.
Stockaryd/Rörvik förlorade mot Alvesta GOIF och missade därmed möjligheten att säkra en plats i elitfyran till nästa säsong. Nu väntar troligtvis kval eftersom man i sista omgången möter Lammhult (om inte Lammhultarna är snälla mot grannarna i norr).
I absoluta botten är spänningen däremot olidlig inför avslutande omgången. HvGIF åker till Alvesta och en svår match eftersom Alvesta kämpar om sista kvalplatsen till div 3 och måste vinna.
Habo och Ryssby möter varandra och ett av lagen måste vinna för att komma förbi Hvetlanda GIF. Spelar de oavgjort kan Hvetlanda GIF kosta på sig en förlust men annars måste HvGIF vinna eftersom man har sämre målskillnad.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook