Nässjö HC i hjältematch mot serieledarna

[adrotate banner=”28″]
Nässjö HC vann hemmamatchen i J20 Elit mot serieledarna Mariestads Bois ikväll tisdag efter en suverän upphämtning.

Med tanke på att Nässjö HC ligger på näst sista plats i serien var Mariestad Bois skyhöga favoriter inför matchen i Höglandsrinken ikväll tisdag.
Efter en jämn första period tog Mariestad mycket riktigt kommandot i andra perioden och ledde med både 3-5 och 4-6.
Tredje perioden blev däremot Nässjö HCs helt och hållet. Pelle Tarenius satte 5-6 i mitten av perioden och en minut senare hade Simon Gustavsson kvitterat.
Då tog Mariestads Bois timeout men bara några minuter senare åkte en av spelarna ut för fasthållning och Nässjö HC utnyttjade sitt powerplay. Med fyra minuter kvar blev Henrik Jönsson matchhjälte med 7-6-målet

Pelle Tarenius gjorde 2 mål och passade till ett, Jacob Bruggerman gjorde 2 mål, Simon Gustavsson gjorde 1 mål och passade till 1. Philip Jern gjorde 1 mål.

Nässjö HC ligger fortfarande näst sist men på samma poäng som Mölndal och Dalen, bara två poäng i målskillnad skiljer lagen åt.