Nässjö HC klättrar efter storvinst – Boro knappar in

Efter 5-1 hemma mot Osby på onsdagskvällen klättrar Nässjö HC till 5e plats i tabellen.

Efter 13 omgångar är div 2 Södra B tokjämn (förutom Lunds Giants som leder 7 poäng före Värnamo GIK och Osby och Limhamn i botten).
På onsdagskvällen tog Nässjö HC emot just Osby och visade klass. Ledningsmålet efter knappt halva första perioden.
I andra perioden drabbades Osby av hela 6 utvisningar men lyckades inledningsvis bäst genom att kvittera i numerärt underläge!
I slutminuten av andra perioden kom däremot 2 snabba mål från Nässjö HC med bara 15 sekunders mellanrum! Det första i powerplay.
Efter det reste sig inte Osby igen.

Boro/VHC åkte till Alvesta för en svår match som mycket riktigt blev jämn men utan större händelser ända fram till tredje perioden.
Två minuter in i sista perioden klev Thomas Josefsson fram och gav Boro ledningen. Målet följdes upp av 0-2 i powerplay 8 minuter senare.
I slutskedet av matchen tog Alvesta time out och tog ut sin målvakt men utan resultat.
Vinsten innebär ingen tabellförändring för Boro/VHC men man knappar in poängmässigt på  Alvesta, Tyringe, Dalen och Värnamo och är nu bara 5 poäng från andra platsen med en match mindre spelad.

Inte helt nattsvart för Höglandshockeyn alltså.

Av: Redaktionen, [email protected]