Nässjö HC vann Höglandsderbyt över Boro/VHC

Nässjö HC är bäst på Höglandet i ishockey efter 3-1 vinst hemma på Höglandsrinken mot Boro/VHC ikväll onsdag.

Men det var Boro som tog ledningen i 7e minuten i ett powerplay genom Thomas Josefsson.
Nässjö HC svarade fem minuter senare när Boro hade Juho Autio utvisade för hakning.
I slutet av första perioden gick NHC fram till 2-1.
I andra perioden blev det riktig derbynerv i matchen men många utvisningar, men inga mål förrän efter 15 minuter när Victor Svensson i NHC slog in 3-1 i powerplay. Ett mål som också blev segermål.
Tredje perioden fortsatte med hårt spel och större delen av andra halvan av matchen spelades med åtminstone en man mindre i något av lagen.
Boro tog ut målvakten med några minuter kvar och kunde spela  6 mot 4 i en minut men trots press fick man inte till någon reducering.
Förlusten innebar att Boro/VHC nu tappar mark och ligger hela 4 poäng efter Nässjö HC.

Av: Redaktionen, [email protected]