Ekonomi Nässjö

Nässjö kommun höjer skatten


[adrotate banner=”28″]
Den styrande majoriteten (s, c, v, fp) har kommit överens om att höja skatten med 55 öre främst på grund av den kritiserade satsningen ”Framtidens skola”, rapporterar Smålands dagblad.

Förslaget från kommunledningen måste först godkännas i kommunstyrelse och kommunfullmäktige.
En höjning av skatten skulle innebära en skattesats på 33,0 kr, näst högst på Höglandet efter Eksjö kommun som höjde skatten till i år.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

11 Comments

 1. Det kunde väl vem som helst räknat ut när man läste skolutredningen att kostnaden skulle skena.

 2. Så nu ska vi både få en sämre och dyrare skola. Större klasser till en högre kostnad.

 3. Högre skatt sämre skola och vård samtidigt som socialbidragen ökar, gissa i vilken budget denna skattehöjning hamnar någonstans.

 4. Ok, nu behöver man höja skatten för den nya skolan? Hade det behövs om man behållt den gamla skolstrukturen eller är detta bara en ursäkt för att kunna få in mer pengar till andra verksamheter som visar röda siffror.

 5. s, v, c och fp. Vilka kommunkonstellationer! Kunde lika väl slopa partierna och skapa ett parti (och så de ”främlingsfientliga” som är så farliga). Särskilt v och fp, ett socialistiskt och ett nyliberalt parti, ”demokrati” ärr uppenbart bara ett spel för gallerierna i enpartistaten Sverige.

 6. Ena dagen så står det att socialbidragen i Nässjö nu är uppe i 50 miljoner och nu måste de höja skatten för SKOLANS skull ?? Så de skenande bidragen har inget med skattehöjningen att göra? Tror de att vi är dumma? Jo, uppenbarligen…

 7. Haha vilket skämt! Hur tänker dom nu? Hela styret i Nässjö kommun borde ställa sig i skamvrån eller ännu bättre, Avgå!

 8. eller så har man insett att de den period med lägre skatter som varit lett till försämringar och att det därför är dags att höja? Majoriteten av oss som arbetar har råd med högre skatt, dock är väl hela välfärden så körd i botten just nu att man nog får vänta ett antal år på effekt av detta. Förändringar som genomförts på senare år inom skola och äldrevård är ju en direkt reaktion på lägre skatteintäkter så förstår inte er som klagar först på försämringar och sedan på skattehöjningar. Är det så svårt att se hur det hänger ihop? Välfärd kostar pengar=skatt.

  1. När du skriver välfärd så tänker jag mera på det otroliga missbruk av våra skattepengar, det finns pengar till både skola och vård men dom läggs på andra saker som många av oss tycker är fel.

 9. En skattehöjning lockar till nyinflyttning ??? Nej den styrande alliansen har kommit in i en återvändsgränd. Nässjö har redan relativt låg skatteutdebitering per innevånare och inte kommer den att öka med alliansens ”skolpolitik”. Skattebetalande flyr kommun och de styrande fyller på med ”flyktingar” för att hålla skenet om en attraktiv kommun uppe.
  Sker ingen ändring 2014 så är frågan var nästa skattehöjning blir på för nivå ??

Kommentarer avstängda