Nässjö Nyheter

Nässjö kommun vill begränsa protesterna mot skolnedläggningar

Nässjö kommun vill inte ha några protestlistor på skolorna mot de planerade skolnedläggningarna, för barnens skull, menar man.

”Skolan ska präglas av studiero och är inte rätt arena för dem som vill uppmana till protester”, säger Nässjö kommuns barn- och utbildningschef Gun-Ann Öholm Jansson i ett uttalande på tal om kraven på folkomröstning från upprörda föräldrar som inte vill se sina skolor, främst Centralskolan, nedlagda.
Kommunledningen vill att alla synpunkter går via kommunens medborgarkontor.
Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Nä, kommunen vill nog inte att dess medborgare ska vara besvärliga.
    I en kommun har ALLA som är skrivna där rätt att göra sin röst hörd!
    Nä, dags att protestera ordentligt snart, som fransmännen. Kör fram en flytgödselspridare och töm över kommunhuset! Låt inte de överbetalda pappersskyfflarna sätta sig på er!

  2. Kommunledningen vill förbjuda protestlistor och opinionsyttringar på skolorna vilket innebär att man begränsar åsikts och yttrande friheten. Är detta demokrati i Nässjö kommun ?? Faktum är att även elever på högstadiet kan lägga fram bra idéer. Politikerna vågar inte stå upp för det undermåliga förslag man presenterat utan istället skickar man fram en simpel handläggare med befattningsmässiga beskrivningen förvaltningschef att företräda sig. Helhetsbilden av förslaget och agerande runt det hela skulle rendera kommunen betyg F eller rent av ett streck istället för betyg om man använder skolverkets termer.

Kommentarer avstängda