Ekonomi

Nässjö kommun vill inte bygga i trä – facket upprört

I Nässjö ligger kunskapscentret Träcentrum och träindustrin är en viktig del av näringslivet. Därför tycker fackförbundet GS att det är märkligt att Nässjö kommun inte vill ha trä i stommarna till sina nya förskolor.

Kommunen har krävt betong i sina upphandlingar. Något som föranledde ett besök av GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö nyligen.
”Nässjö kommun, mitt i navet för svensk träindustri, utesluter trä i sina egna byggupphandlingar. Vad säger medborgarna om det?”, twitterundrar Per-Olof Sjöö och funderar om inte kommunen försöker gynna lokala byggbolag.
Ansvariga inom kommunen tillbakavisar kritiken. Tekniska servicenämndens ordförande Torbjörn Svensson (s) menar i Smålandstidningen att förskolorna måste byggas så underhållsfria som möjligt. Då passar inte trä.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det var det dummaste jag läst på länge, är inte förvånad att det är lokalpolitiker som vädrat munlädret. Ett hus med trästomme och tegelfasad kräver inte mera underhåll än ett hus med betongsomme och tegelfasad.

    1. Det är framsynt av Nässjö kommun att bygga i oorganiska material som varken ruttnar eller möglar.
      Mindre framsynt och djupt odemokratiskt är att inte föräldrana får välja barnomsorg utan att några sossar i stadshuset blockerar vårdnadsbidraget.

Kommentarer avstängda