Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Toppnyheter

Nässjö värst igen – stor ökning av arbetslösheten när den borde minska

Arbetslösheten bland ungdomar i Nässjö kommun ökade stort under augusti, visar statistik från Arbetsförmedlingen. Annars är trenden att arbetslösheten bland ungdomar minskar stort i länet.

Nässjö kommun har inte bara länets högst arbetslöshet totalt sett utan också den i särklass högsta ungdomsarbetslösheten.

Antalet inskrivna arbetslösa ungdomar i åldern 18‐24 år i länet fortsätter dock att minska i rask takt. Minskningen påbörjades mot slutet av sommaren 2013 och augusti var den 37:e månaden i följd med minskad ungdomsarbetslöshet. I slutet av augusti fanns 1 970 arbetslösa vilket är 370 färre än för ett år sedan – en minskning med 16,6 procent, enligt Arbetsförmedlingen.

Framför allt har antalet unga i program med aktivitetsstöd minskat vilket enligt Arbetsförmedlingen visar att färre ungdomar har längre tider i arbetslöshet. Ungdomsarbetslösheten i länet i augusti var 9,3 procent, riksgenomsnittet är 11,5 procent. Högst ungdomsarbetslöshet har Nässjö med 15,9 procent, en ökning från 15,0 procent på bara en månad. Lägst har Gnosjö och Jönköping med 7,0 procent.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook