Nässjö Toppnyheter

Nässjöbarn tvingas andas tobaksrök – måste STOPPAS NU!

En enkel fråga. Varför är det inte förbjudet att röka på lekplatser i Nässjö? undrar en invånare via Politikerdialogen.

Nässjöbon har upplevt hur vuxna röker bara någon meter från lekande barn i stora lekparken i Stadsparken. Något allmänt rökförbud finns inte. Att andas in tobaksrök är mycket farligt för barn. Kommunpolitiker vill nu ha ändring och lovar driva saken vidare.

”Bra och viktig fråga. Jätteviktigt med rökfria miljöer. Det finns ju tydliga bra skyltar att använda. Allt vi kan göra i folkhälsoarbetet och barns bästa ska vi göra”, svarar Laila Norss (kd).

”Rökning hör inte inte hemma på barns arenor som lekparker. Det borde vara en självklarhet, men är det inte det kan förbudsskyltar vara ett alternativ”, svarar Kim Strand (v).

”Jag tror att man skulle kunna lägga in rökförbud i kommunala ordningsföreskrifterna, eftersom lekplatser är avgränsade områden.
Däremot är det svårt att förbjuda rökning invid en sådan öppen yta och röken kan ju blåsa in över lekplatsen”, resonerar Uno Kenstam (safe).

”Rökning och lekplatser hör inte ihop men man borde inte behöva ha skyltar för att tala om det”, konstaterar vice kommunalrådet Anders Karlgren (m).

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook