Nässjöbo misstänkt för mord | Höglandsnytt
Nässjö

Nässjöbo misstänkt för mord

En man i 25-årsåldern bosatt i Nässjö kommun har varit misstänkt av polis för ett mord begånget i Malmö i förra veckan.

En man sköts ihjäl natten till i onsdags i Malmö. Brottsoffret misshandlades först och skottskadades därefter vid en skjutning och avled senare på sjukhus.
En 23-årig man bosatt på en ort i Nässjö kommun greps av polis och anhölls tidigt i onsdags morse misstänkt för mord.
Ytterligare en man, från Malmö, anhölls också han misstänkt för mord. I ärendet finns totalt fem målsägande/brottsoffer.
23-åringen som har flera adresser i Nässjö kommun uppgivna som bostadsadress har förhörts under gångna veckan i närvaro av en offentlig försvarare. Han släpptes på order av åklagare i fredags.
”Han är fortfarande misstänkt i ärendet”, berättar åklagare Titti Malmros för Höglandsnytt.
Båda de misstänkta männen släpptes och blev aldrig häktade.
”Så som utredningen ser ut fanns det inte skäl att gå vidare till häktning, det fanns inte tillräckligt underlag”, säger Titti Malmros och tillägger att polisen nu ska hålla ett stort antal förhör i ärendet.
Huruvida Nässjöbon kommer anhållas återigen vill Titti Malmros inte uttala sig om.

23-åringen har i sin tur polisanmält en högerextrem internetsida för att ha spritt uppgifter om mordmisstankarna mot honom och röjt hans identitet. Höglandspolisen är inkopplade på det fallet.
Enligt uppgifter till Höglandspolisen rör det sig om falska anklagelser och 23-åringens familj har efter publiceringen blivit dödshotade av ett antal okända personer.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook