Eksjö Nässjö

Nässjöbo misstänkt – mycket stor barnporrättegång inledd i Eksjö tingsrätt

Det handlar om ett stort brottmål där en man i Nässjö nu ställs inför rätta vid Eksjö tingsrätt misstänkt för barnporrbrott och ett stort antal sexuella övergrepp mot barn.

Brotten ska ha begåtts i Nässjö, i Vetlanda och i andra delar av landet under 2014, förra året och i år. Eftersom mannen nyss fyllt 18 år har flera av övergreppen skett när den åtalade själv var ett barn.
Vid ett tillslag i höstas hittade polisen ca 60 bilder och filmer som klassas som barnpornografi, materialet hade 18-åringen på sin mobil.
18-åringen som i förhör erkänt brott på alla åtalspunker, 15 st, har också skickat barnporrmaterial till en annan man, en annan 18-åring på en ort i Nässjö kommun.
Idag onsdag inleddes rättegången som beräknas pågå i fem dagar med avslutning i september.

Det handlar om cirka 15 barn som blivit sexuellt utnyttjade av 18-åringen på olika sätt. Det handlar om att han förmått barnen att posera nakna (via skype), att han förmått dem att skicka nakenbilder på sig själva till honom, att han skickat meddelanden sexuell innebörd till brottsoffren, att han skickat nakenbilder till dem, att han förmått barn att onanera för honom via skype, att han skickat bilder på sin egen snopp m m.
18-åringen misstänks också för sexuellt ofredande mot en man i 40-årsåldern från Stockholmsområdet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook