NÄSSJÖFÖRETAG i mångmiljonaffär – hamnar på Höglandssjukhuset direkt | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköpings län Nässjö

NÄSSJÖFÖRETAG i mångmiljonaffär – hamnar på Höglandssjukhuset direkt

Under onsdagen blev det klart att Proton Caretec säljs till Bengtssons Mekaniska AB i Forserum. Proton Caretec i Skillingaryd, som sedan 1990 varit en del av småländska Proton Group, är en av Nordens ledande tillverkare av sjukhussängar, patientvagnar och sängbord.

Bengtssons Mekaniska är ett privatägt verkstadsföretag som bland annat tillverkar produkter för vård- och omsorgsmiljö. I och med förvärvet av Proton Caretec förstärker Bengtssons Mekaniska sin inriktning mot vård och omsorg och stärker sin position på den skandinaviska marknaden.

– Proton Caretec är ett starkt varumärke med en lång tradition på framför allt den svenska marknaden. Bengtssons Mekaniska har stor erfarenhet av produkter för vårdsektorn och jag är förvissad om att de kommer att förvalta varumärket och bolaget väl. Vi är nöjda med inriktningen som Bengtssons Mekaniska har och vi ser att Proton Caretec har möjlighet till en positiv utveckling i och med det nya ägarskapet, säger David Gustafsson, VD och koncernchef Proton Group.

– Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Proton Caretec, deras verksamhet passar bra med vår nuvarande och med våra gemensamma erfarenheter och kompetenser inom segmentet vårdprodukter ser vi att det kan innebära en enormt positiv utveckling för alla i framtiden, säger Niclas Bengtsson, VD och ägare till Bengtssons Mekaniska AB.

Förvärvet innebär att Bengtssons Mekaniska AB förvärvar Proton Caretec i sin helhet och har för avsikt att fortsätta att driva och utveckla bolaget.

Proton Caretec omsätter35 MSEK och har ca 20 medarbetare. Bengtssons Mekaniska AB i Forserum är ett verkstadsföretag med egen pulverlackering.  Produkterna Bengtssons Mekaniska tillverkar används främst inom vård och omsorg, butiksinredningar samt för produktexponering. Totalt omsätter Bengtssons Mekaniska 28 MSEK och har 20 medarbetare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook