Nässjö

Nässjöföretagare med koppling till MC-gäng misstänks för grovt våldsbrott

En företagare i Nässjö kommun som ska vara medlem i ett mc-gäng åtalas nu misstänkt för grov misshandel och grovt hemfridsbrott efter att han ska ha angripit medlemmar i ett annat mc-gäng.

Företagaren som är i 40-årsåldern och bosatt på en ort i Nässjö kommun är enligt åklagaren medlem eller har koppling till ett mc-gäng som i sin tur ska ha kopplingar till Hells Angels.
Tillsammans med tre andra medlemmar ska Nässjöföretagaren ha deltagit vid ett möte i Värnamo i september med en annan mc-klubb.
Efter mötet ska de fyra ha trängt sig in i en bostad i Värnamo till en man och där misshandlat honom svårt med sparkar och slag mot huvud och kropp. Därefter ska de ha tvingat in mannen i en bil för att där fortsätta med misshandeln.
Sedan tog de sig till en annan bostad i Värnamo för att där misshandla en annan man, menar åklagaren. Det brottsoffret skadades så svårt att han fick hjärnskakning.
Brottsoffren ska vara medlemmar i ett annat mc-gäng.
Det handlar om ett brottsmål med omfattande bevisning med ögonvittnen, bildbevis m m.
Alla åtalade nekar till brott. De greps direkt efter brottet och anhölls. Nässjöföretagaren var på fri fot under oktober och större delen av november innan han anhölls igen och sedan häktades.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook