Nässjö Nyheter

Nässjöbo åtalas för våldtäkt på 4-årig pojke och sexövergrepp på flickor

Åtal har nu väckts mot en man från Nässjö kommun som misstänks för våldtäkt på en pojke och sexuella övergrepp på två flickor. Mannen nekar till brotten. Mannen har suttit anhållen och häktad i en månad. Brotten ska ha skett nyligen men också för 7,5 år sedan.

Mannen åtalas för fyra brott mot tre barn.

1. Våldtäkt mot barn. Här ska mannen på långfredagen ha tagit en pojkes snopp i sin mun. Pojken är endast fyra år gammal. Den åtalade mannen nekar och menar att pojken hittat på, har en livlig fantasi och inte är normalt utvecklad. Pojken ska ha berättat om vad som hänt på sin förskola.

2. Sexuellt övergrepp mot barn. I detta fall ska mannen enligt åtalet ha rört en flicka under kläderna mellan benen i september ifjol. Också detta ska ha skett i mannens bostad. Mannen nekar till brott och menar att flickan hittat på och faktiskt bett honom om förlåtelse för detta. Efter det misstänkta brottet ska flickan fortsatt att övernatta hos honom och hans fru, enligt mannen.

3. Sexuellt utnyttjande av underårig. Detta brott ska ha skett i slutet av 2004 i mannens bostad i Nässjö kommun. Då ska mannen ha rört en flicka under 15 år på hennes könsorgan på ett sådant sätt att åklagaren menar att det rör sig om sexuellt umgänge. Mannen nekar till detta och menar att flickan var mycket sexuellt aktiv och hittat på allt. Flickans mor ska ha känt till historien men inte gjort någon anmälan.

4. Sexuellt ofredande. Brottet ska ha skett mot flickan i åtalspunkt tre i mitten av april i år. Flickan ska nu vara över 15 år och mannen ska enligt åtalet ha skickat sms där han på olika sätt ska ha sagt sig längta efter målsägandes könsorgan. Mannen nekar till brott och menar att sms-en inte kommer från hans telefonnummer.

Åklagaren stödjer sig i stor utsträckning på barnens berättelser men också på vittnesförhör, bland annat med barnens mor.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook