Nässjöman överklagar fängelsedom – brände inte sin fru med kniv | Höglandsnytt
Eksjö Nässjö

Nässjöman överklagar fängelsedom – brände inte sin fru med kniv

En man bosatt i Nässjö överklagar nu Eksjö tingsrätts dom på 14 månaders fängelse mot honom. Mannen nekar till att han ska ha utsatt sin fru för grov misshandeln genom att bland annat bränna henne med kniv och rappa henne med elkabel.

[adrotate banner=”28″]
I sin dom konstaterar Eksjö tingsrätt att frun fått ”sårskador bakom vänstra örat, hudrodnader och hudblödningar på halsen, underhudsblödning ovanför högra nyckelbenet, underhudsblödningar på vänster överarm, sårskador på vänster underarm, hudrodnad vänster underarm, sårskada på höger underarm, underhudsblödning vänster bröst, sårskada vänster bröst, brännskador vänster bröst, underhudsblödning över vänster skulderblad, hudrodnader på ryggen, underhudsblödningar på vänster lår, hudrodnader på vänster underben, underhudsblödningar på höger lår och hudrodnader på höger lårs insida. Allt detta som en följd av mannens våld en kväll i mitten av september i en bostad i Nässjö.
Eksjö tingsrätt dömde mannen, som är medborgare i Afghanistan, till 14 månaders fängelse. Misshandeln ska delvis ha skett i närvaro av parets lilla dotter. Misshandeln ska ha skett med hjälp av dockvagn, upphettad kniv, elkabel och slag och strypgrepp.
Mannen kom till Sverige för ett år sedan och kvinnan för tre år sedan. Enligt domen har paret bråkat under en längre tid och mannen velat skiljas. Frun vill, enligt vittnesmålet i rättssalen fortfarande leva tillsammans med mannen men uppger samtidigt att mannen sagt att han önskar en afgansk kvinna, någon som ”lyder och inte säger emot”.
Under rättegången har mannen sagt att han ångrar att han velat skilja sig. Han nekar samtidigt bestämt till anklagelserna. Tingsrätten tror dock inte på mannens uppgifter att kvinnan själv åsamkat sig skadorna.
Nu överklagar mannen till Göta hovrätt och begär att omedelbart få bli släppt ur häkte. Han begär också att åtalet mot honom ogillas eftersom bevisningen inte räcker.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Återigen ett mycket lågt straff. Detta är ju tortyr, det borde ge minst fem års fängelse och utvisning tycker jag. Varför blir det inga straff?

Kommentarer avstängda