Nässjöpolitiker kräver Romsons och Fridolins avgång | Höglandsnytt
Debatt Nässjö

Nässjöpolitiker kräver Romsons och Fridolins avgång

”Hade jag gått i någon av era skor i dag, så hade jag avsagt mig mina uppdrag. Någon måste ta ansvar för vad som händer. I min värld är det toppen av organisationen som ska gå. Att självmant avsäga förtroendeuppdragen är det mest hedervärda som kan göras, och dessutom bäst för partiet”, skriver Miljöpartiets starka kvinna i Nässjö, Etelka Huber i öppet brev till partiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin.

Nolltolerans mot extremism, rasism och att Miljöpartiet är för jämställdhet är självklarheter. Jag förstår inte varför ni språkrör skriver ett brev till oss medlemmar om just detta.

Jag hade hellre sett att ni båda, Romson och Fridolin, tog ansvar för allt som hänt. Politiskt har vi gjort flera nederlag. En mycket sträng asylpolitik och utförsäljning av Vattenfalls kol är kanske det allvarligaste.
Men senaste veckans händelser visar tydligt på att professionalism saknas. Före detta bostadsminister, Mehmet Kaplan, har själv tagit ansvar för sitt agerande och avgått. Vilket var klokt. Men då valde ni båda språkrör att vara väldigt otydliga på hur vi i Miljöpartiet ser på saken. Ni försvarade Kaplan in i det siste. Istället borde ni tydligt sagt att nolltolerans råder. Därmed ingen middag med extremister. Riksvalberedningen nominerade i samma veva Yasri Khan till partistyrelsen. En man som vägrar att hälsa i hand om du är kvinna. Efter att SVT visat tydligt på Khans agerande, regerade miljöpartister internt starkt emot, så avsade han sig sin kandidatur och politiska uppdrag. Men, än värre var att när du Gustav Fridolin blev intervjuad om hur du såg på detta med att inte ta kvinnor i hand så hade du en väldigt svepande omskrivning att du inte hade förstått att kvinnor kunde ta så illa upp. Jämställdhet, lika värde? Förstår du det Fridolin? Någon av de senaste dagarna lyckades dessutom du Åsa Romson kalla terroristattacken 9/11 för en olycka? Förstår att detta var en groda som hoppade från din mun, men dessvärre långt ifrån första grodan.

Det öppna brevet ni skickade till medlemmarna om nolltolerans mot extremism, rasism och att vi miljöpartister är för jämställdhet och lika värde är självklarheter. Men sett i backspegeln så känns det som om ni, Åsa Romson och Gustav Fridolin borde vetat bättre och agerat mer professionellt. Kanske i enlighet med det öppna brevet ni själva skickade. Hade jag gått i någon av era skor i dag, så hade jag avsagt mig mina uppdrag. Någon måste ta ansvar för vad som händer. I min värld är det toppen av organisationen som ska gå. Att självmant avsäga förtroendeuppdragen är det mest hedervärda som kan göras, och dessutom bäst för partiet!

Etelka Huber (MP) kommunalråd i Nässjö Kommun

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Inte första gången Elke Huber kommer med synpunkter på vad som händer för egen vinnings skull. Hon borde ta sitt ansvar som Miljöpartist och avgå….det är hon som har röstat fram stjärnorna i Stockholm.

Kommentarer avstängda