Nässjö

Nässjöpolitiker: socialbidragen är ett problem


[adrotate banner=”27″]
”Självklart är det ett problem att Näsjö kommun har många med missbruk och att vi har många som behöver ekonomiskt bistånd”, säger lokalpolitikern James Sandstedt (kd) på Politikerdialogen som svar på en fråga om vad kommunen har för handlingsplan mot ekonomiskt bistånd och missbruk.

”Det är arbetslösheten som är den stora boven och det kan inte kommunen åtgärda mer än till en liten del”, menar Uno Kenstam (safe).
Frågan gäller också om kommunens strikta alkoholpolicy fyller något syfte.
”Hur stor vore inte gruppen med missbruksproblem utan denna policy kan man nog fundera över”, menar James Sandstedt.
Wiveka Forell Karlsson (v) menar att det finns ”en väl utarbetad strategi för att arbeta med det höga ekonomiska biståndet” och en nytt ”långsiktigt förändringsarbete” när det gäller missbruksvård.
”Varför det ser ut som det gör i Nässjö finns det många olika förklaringar till. Vi har i många år försökt finna orsak i statistiken”, säger Forell Karlsson i sitt svar.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Kanske dags att stämma i bäcken? Eller finns det inte mer pengar, öppna era hjärtan skattebetalare.

  2. Enligt Socialstyrelsen rapport om resursanvändning för tex missbruksvård landade Nässjä kommun på bara 1,3 % av de totala kostnaderna av budgeten. Man bör vända på frågan och istället fråga sig om den delen är underbudgeterad istället i förhållande till att ”det är många missbrukare”. Kanske vore det ide att också läsa missbruksutredningen som istället för att bara se arbetslösheten som den stora boven våga se att den främsta bristen är låg politisk prioritet. Få politiker tar strid för mer resurser till beroendevården.

Kommentarer avstängda