Nässjö

Nässjöpolitikerna tvingades möta eleverna

Hundratals elever demonstrerade vid Brinellgymnasiet idag torsdag mot kommmunledningens skolreform och nedläggning av Centralskolan. Till slut tvingades ansvariga politiker ut för att möta elevernas frågor.

[adrotate banner=”28″]

Demonstration mot kommunens planer på nedläggning av skola. Foto:Per-Martin Rudhamn
Demonstration mot kommunens planer på nedläggning av skola. Foto:Per-Martin Rudhamn

Nedläggningen av Centralskolan, flytt av elever till Brinellgymnasiet och andra delar av skolreformen har stött på massivt motstånd i över ett års tid.
Idag torsdag nåddes en ny kulmen när hundratals elever från Brinell och Central demonstrerade utanför Brinellgymnasiet samtidigt som kommunledningen hade möte på skolan tillsammans med skolpersonal.

Efter mötet försökte politikerna först undvika att möta eleverna men tvingades sedan backa och svara på frågor.
Eleverna tycker dock inte att svaren var något att ha.
”Nu kan herr Ternstedt backa in i skamvrån och skämmas lite tycker jag. Som kommunpolitiker och ordförande för barn och utbildningsnämnden bör man kunna svara på frågor om sina egna beslut utan problem”, menar elevrådets Jesper Enlund i ett Facebookuttalande på tal om barn- och utbildningsnämndens ordförandes insats.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Det var en fantastiskt välarrangerad demonstration av eleverna på Brinellgymnasiet, med många bra tal.

 2. Så stolt över dessa ungdomar som agerar och tar sig ton för att få en bra skolgång – Bra jobbat och hoppas berörda lyssnar och ändrar sitt beslut !

 3. Så länge som socialdemokraterna styr vår kommun kommer medborgarnas intresse alltid komma i andra hand. Det är alltid partiet och deras egna arvoden som är första prioritet.

 4. Är det inte pinsamt att utbildningsnämnden försöker undvika elevernas demonstration?
  Än värre är att man inte klara att stå upp för den undermåliga skolutredningen som egentligen saknar allting för att vara ett bra beslutsunderlag,
  Var hamnar den ekonomiska slutnotan på för denna misskötsel eller planlösa hantering av kommunala skattepengar ?
  Hur kan man påstå att man får en bättre skola när utredningen inte presenterar något av hur skolan skall organiseras för att de uppsatta målen med att resultatmässigt tillhöra den bättre skaran av landets kommuner?
  Tyvärr är det en utbildningsnämnd där alliansens företrädare plus några till inte vågar bemöta tjänstemannasidan i kommunen eller bottnar det i andra orsaker.
  Med den argumentation och de fakta som framkommit så ta ansvaret och gör om hela skolutredningen.
  Dagens gymnasieelever är presumtiva väljare så vilket förtroende skapar valda kommunpolitiker och framför allt ordförande sig inför dessa elever ? Valdagen får väl visa.

Kommentarer avstängda