Eksjö Nässjö Nyheter

Nässjörånaren försökte smita med tåg

Tack vare ett observant vittne lyckades polisen gripa den man som rånat och misshandlat en Eksjöbo på Stora torget i Nässjö ikväll. Rånoffret vårdas för skador på hela kroppen på Höglandssjukhuset. Rånaren sitter anhållen i Eksjö. Polisen hyllar vittnet som ledde polisen till rånaren.

Ett vittne ringde polisen vid fem över sex i kväll och anmälde att en man blev brutalt nedslagen på Stora Torget i Nässjö. Våldsmannen flydde därefter ned mot Nässjö Central.
Vittnet gav en bra beskrivning på förövaren och polisen lyckades redan efter 25 minuter få syn på mannen som höll på att hoppa på ett tåg bort från Nässjö.
”Vittnet har gjort ett jättebra jobb”, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid länspolisen, och tror att utan vittnets beskrivning hade mannen blivit svår att gripa.
Den omkring 20-årige mannen fördes till polishuset i Eksjö. Han är inte Höglandsbo. Senare på kvällen anhölls han av åklagare misstänkt för misshandel och rån.

Rånoffret, en Eksjöbo i 50-årsåldern fördes med skador i ambulans till Höglandssjukhuset där han fortfarande vårdas.
”Han är tämligen mörbultad och omlindad”, berättar Bo Gunnarsson.
Eksjöbon ska ha fått skador både i ansiktet och på kroppen. Polisen har förhört honom. Rånaren ska för honom ha varit okänd.

Rånaren ska ha tagit några tusen kronor från Eksjöbon. Det är ännu oklart om rånare visste om att Eksjöbon bar på sig en stor summa pengar och om rånet var planlagt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook