Vetlanda

Nästan 20 miljoner back – tuffa besparingar väntar i Vetlanda

Flera förvaltningar i Vetlanda kommun har gått över sin budget och nu kommer order från kommunledningen om besparingar.

Totalt handlar det om närmare 20 miljoner kronor som nämnderna dragit över sina budgetar. Det går inte. Därför måste nu nämnderna och förvaltningarna komma in med besparingsförslag till kommunledningen.
Värst i klassen är socialnämnden som väntas gå med 7,6 miljoner kr minus i år, vård- och omsorgsnämnden, 7,5 miljoner, och tekniska nämnden med 1,5 miljoner i förväntat underskott.
Vård- och omsorgsnämnden har problem med många placeringar på behandlingshem, placeringar som måste göras enligt lagen. Samma tema går igen hos socialförvaltningen liksom hos tekniska nämnden där mycket att underskottet handlar om kostnader för att anpassa bostäder.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Nu ser vi resultatet av en Socialdemokratisk styrning i de nämnder som inte klarar att hålla sig till den tilldelade budgeten. När de externa kostnaderna skenar i höjden måste de interna kostnaderna minska. Främst hadlar det om skära hårt i personalkostnaden som utgör den största interna kostnadsposten. Anställningsstopp måste givetvis införas i samtliga förvaltningar inklusive kummunledningsförvaltningen och förhandlingar med facket bör inledas snarast.

Kommentarer avstängda