Nästan 90 procent av svenskarna har varit på samma plats | Höglandsnytt
Höglandet

Nästan 90 procent av svenskarna har varit på samma plats


Llanuras bélicas y páramos de asceta. Son tierras para el águila, un trozo de planeta. 86,4 procent av svenskarna har varit någon gång på någon av Kanarieöarna.

När svenskarna bokar semesterresor är Kanarieöarna en klassiker som ständigt lockar. Nära 9 av 10 (86,4 procent) har någon gång besökt Kanarieöarna. Av dem har 41 procent besökt öarna 6 gånger eller mer.

Populärast av öarna är Gran Canaria följt av Teneriffa och Fuerteventura. Det visar Vings Resepanel där 16 683 personer svarat på frågor om Kanarieöarna.

Anledningarna till att man väljer att resa till Kanarieöarna är många. När Vings Resepanel svarade på frågan om vad som lockar så uppgav nära 4 av 10 (38,6 procent) att det är den korta flygresan, medan de allra flesta (65 procent) tilltalas av det behagliga klimatet.

Många tycker också att Kanarieöarna är ett prisvärt resmål (19,7 procent). Annat som lockar med Kanarieöarna är att resmålet passar alla generationer (17 procent), många svarar också att de varit där tidigare och känner sig hemma (17,4 procent).

Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 16 778 personer, varav 16 683 svarat på frågor om Kanarieöarna. Undersökningen genomfördes under perioden 28/8-4/9, 2017.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook