Nyheter

Nästan hälften av svenskarna vill ha färre flyktingar


Enligt senaste Som-undersökningen utförd vig Göteborgs universitet vill 45 procent av svenskarna ta emot färre flyktingar. Förra årets undersökning visade att 41 procent vill ha färre flyktinginvandrare.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

12 Comments

  1. Du menar att ha det som det är? Det framgår ju TYDLIGT att de är 45 % som vill ha färre, det betyder alltså att det är 55 % som inte vill minska. 100 – 45 = 55.

   1. Felaktig slutsats. Det kan finnas fler alternativ där de 55% delas upp i, exempelvis som att inte ha någon åsikt alls i frågan.

 1. Felställd fråga, anhöriginvandringen är bra mycket större än flyktingdito. Men den frågan ger nog helt annat svar och kommer därför inte att ställas.

 2. Synd att inte alla i befolkningen som är svenska blir tillfrågade. Det borde vara på tiden att börja lyssna!!

 3. Siffrorna har sjunkit sedan början av 1990-talet. Dvs, det är fler som tycker att sverige borde ta emot flyktingar nu än då. Om man ser det ur ett längre perspektiv. Det visar också SOM-undersökningen, i sin helhet!

  1. Du har rätt i att den absoluta siffran är relativ ointressant, det viktiga är trenden. Undersökningen antyder att det skett ett kraftigt trendbrott, där fler ifrågasätter den höga invandringen.

 4. Trötthet: att inte alla i befolkningen som är svenska blir tillfrågade? Hur menar du då? De som tillfrågas är ju svenska medborgare. Sedan kan man ju bara fråga ett begränsat antal i undersökningarna. Som i de flesta opinionsundersökningar.

 5. Kan ju alltid hoppas att regeringen förstår någon gång ! Det borde ju lysa som en stor röd flagg när SD får fler och fler röster . Ta hand om svenskarna och de befintliga invandrarna innan man tar in fler – ställ också krav på dem som är här så kan jag lova att färre hade haft något emot invandringen

 6. Kan ju alltid hoppas att regeringen förstår någon gång ! Det borde ju lysa som en stor röd flagg när SD får fler och fler röster . Ta hand om svenskarna och de befintliga invandrarna innan man tar in fler

 7. Enligt vår styrda media så är SD orsaken till vårt flyktingmotstånd. Inkokta journalister och politiker tror inte att medborgarna ser vad som händer i samhället och kan bilda sig en egen uppfattning. Ryggdunkandet bland ledningarna i partierna och redaktioner är skrämmande för vår samhällsutveckling. Hur länge kan man blunda och anse att Sverige är världens samvete ??
  Med statistik kan man redovisa det mesta och det viktiga är och se trendbrott. Rickard vill inte se verkligheten utan letar fram statistik från början av 1990-talet som passar hans argumentation. Det var bättre förr då fanns det inga rasister………………………..

 8. Åke t Grönqvist : att siffrorna har stigit från förra mätningen beror antagligen på att det är fler som kommer från konfliktdrabbade länder. Jag anser att det är relevant att se frågan i ett perspektiv. Då kan också se att toleransen är större idag, än vad den var 1992. Då 45% var 65%. Det stod f.ö med i kommentarerna i undersökningen. så det är inte bara jag som tycker att det är relevant, utan även holmberg, oscarsson och de andra på som-institutet. Rasism tror jag alltid har funnits, men det har inte så mkt med mitt resonemang att göra.

Kommentarer avstängda