Nattsvart. VBK föll tungt mot Edsbyn

I nästan en halvlek. Så länge höll Vetlanda BK Edsbyn stången i Dina Arena när VBK gjorde inträde i årets elitseriebandy. Men därefter var det totalt nattsvart. VBK föll till slut med tvåsiffrigt resultat, 4-11

Det började illa, fortsatte mycket bra och avslutades väldigt illa.

Redan efter 13 sekunder kunde Magnus ”Kuben” Olsson göra 1-0 för Edsbyn framspelad av Hans Andersson.

Men VBK skulle snabbt resa sig efter den inledningen. Patrik Gustafsson satte 1-1 på straff bara minuterna senare och Andreas Lysell gav VBK ledningen i minut 10 på en hörna.Blivande femmålskytten Jonas Edling kvitterade till 2-2 innan Johan Löfstedt på nytt kunde ge VBK ledningen, nu med 2-3.

Men därefter var det ridå. Fullständigt.

Björn Einarsson kunde visserligen göra ytterligare ett VBK-mål efter det att laget tagit en time out i andra halvlek, men problemet vara bara att fram till dess hade Byn gjort ytterligare fem mål och skulle göra tre till.

VBK förlorade till slut med förnedrande 4-11 och med tanke på att Edsbyn på papperet ska ha tappat i kvalitet den här säsongen så kommer förmodligen VBK att gå en mycket tuff säsong till mötes.

En tuff uppgift väntas redan nu på onsdag då Villa-Lidköping gästar Tjustkulle.