Debatt Opinion Vetlanda

Nedläggning av aktivitet för äldre – ”Var finns förnuftet hos Vetlanda kommun”?

”Inte har vi någon större nytta av ett ”obehövligt” kulturhus. Det är ynkligt att kommunen inte har råd att hjälpa till med en aktivitetsledare på 4 tim i månaden”, skriver en ortsbo på Höglandsnytt Debatt på tal om nedläggningen av café Linnéa i Pauliström.

[adrotate banner=”6″]

Behjärtansvärd verksamhet i Pauliström/Karlstorp är värd ett bättre öde!

Med sorg i hjärtat tar jag del av beslutet att tvingas lägga ner Linneornas verksamhet i Pauliström/Karlstorp. Vård och omsorgsnämnden i Vetlanda lovade tidigare i år att man skulle stötta den verksamhet som ideellt arbetande eldsjälar bedriver för oss äldre och som betyder så mycket. Det är ynkligt att kommunen inte har råd att hjälpa till med en aktivitetsledare på 4 tim i månaden. Årskostnaden uppgår till mellan 15-20 tusen kronor.

Var finns känslan för landsbygdens människor?

Var finns förnuftet och varför måste det mesta hamna inne i Vetlanda.

Var finns känslan för oss som bor utanför staden och för landsbygdens människor hos de nu styrande partierna i kommunen.

Måtte nästa kommunval komma så fort som möjligt för byte på stolarna behövs snarast då de nu styrande partierna S , M och C bara bytte stolar och klamrade sig fast vid makten.

Nu planerar man på allvar till och med för ett nytt kulturhus som lär kosta 12 miljoner årligen under 25-30 års tid. Och denna summa utgör endast den hyreskostnad som kommunen ska betala till en lokal aktör.

Allt ska dö ut

Här i Pauliström/Karlstorp med omgivning ska allt samtidigt få dö ut och inte har vi någon större nytta av ett ”obehövligt” kulturhus. Stora yviga och dyra planer är främmande för oss ”små-människor”. Vi har glatt oss åt den betydelsefulla verksamhet som bedrivits av ortsborna för oss äldre och som kommunen tidigare stöttat. Inte hade vi trott att kommunens beslutsfattare skulle ha ett så dåligt omdöme!

En ledsen före detta Linnéa

[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook