"Ni är omänskliga" – biblioteksdemonstration mot Eksjö kommun | Höglandsnytt
Eksjö Kultur Nyheter

”Ni är omänskliga” – biblioteksdemonstration mot Eksjö kommun

Eksjö kommun ställdes mot väggen av demonstranter vid biblioteket under lördagen.


”Det här samtalet påverkar inte sakfrågan”, klargjorde Johan Gärskog kulturchef Johan Gärskog och personalchef Anders Nermo ville inte kommentera det enskilda fallet av hänsyn till den drabbade.

”Ni är ingen motpart”, säger Johan Gärskog om demonstranterna och den Facebookgrupp som lockat 250 medlemmar till stöd för bibliotekarien.

”Ni har inte visat honom någon hänsyn, varför börja nu, löjligt snack, ni är helt omänskliga”, blev reaktionen från demonstranterna.

Demonstranterna ifrågasatte också starkt det företag som kommunen anlitade för ett par år sedan för att utreda problemen på biblioteket.

”De har använt inadekvata metoder och personlighetstest som inte är mer vetenskapligt än horoskop”, säger en demonstrant och menar att Eksjö kommun gett skattepengar till ett oseriöst företag.

Stödjegruppen menar också att det inte finns några sakliga skäl för att avskeda bibliotekarien.

”Han har inte slagit ner någon, han har inte haft sex med någon låntagare och han har inte kommit full till jobbet”, säger en demonstrant.

De kommunala cheferna säger att det inte är så att bibliotekarien sagts upp därför att han påtalat den mångåriga mobbningen på arbetsplatsen och att så går det inte till på Eksjö kommun.

”Annars skulle vi vara döda som arbetsgivare”, säger Anders Nermo.

Demonstranterna var skeptiska.
”Skälen kommer fram förr eller senare”, menade demonstranterna.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook