NOLL: HV71 förlorade ikväll – gjorde inga mål

NOLL. Så många mål gjorde HV71 i femte SM-finalen mot Brynäs IF på måndagskvällen hemma i Kinnarps i Jönköping.

HV71 lovade att spela intensivt från början för att få ett tidigt ledningsmål men målkungen och tidigare matchavgöraren Thörnberg var pungskadad efter att ha använt skrevet för att täcka ett skott i förra matchen.

Det blev inga mål i första perioden. I andra perioden hade HV71 femmottreläge men misslyckades göra mål. Istället gjorde Brynäs 0-1 i slutet av perioden.

HV71 försökte men lyckades inte heller i tredje perioden att göra mål. Laget tog ut målvakten i slutminuterna men det gick inte.
0-2 till slut efter Brynäsmål i tom kasse och nu 2-3 i matcher till Brynäs som kan avgöra och ta SM-guld på onsdag i Gävle.