Norrgårdens korttidsboende läggs ner – del av nedskärningarna 2013 | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Norrgårdens korttidsboende läggs ner – del av nedskärningarna 2013

Kortidsplatserna på Norrgårdens äldreboende läggs ner, beslutade Vetlanda kommuns vård- och omsorgsnämnd idag måndag. Tanken är dock att de 9 platserna ska kunna öppnas med kort varsel om så behövs. Nedläggningen är en del av besparingarna inför nästa år.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Som väljare ska man vara medveten om att när ordet ”besparing” används betyder det: ”Vi politiker har prioriterat något annat”
  Vad som istället prioriteras får dock, fullt avsiktligt, aldrig veta..

 2. Om de inte behövs då läggs de i malpåse
  för att kunna användas länge fram! Ett bra beslut!
  Har inget med kulturhus att göra!

 3. Man kan ju göra om det till ett flyktingmotagande, ring migrationsverket dom kanske har några mera lönsamma hyresgäster!

 4. Läggs i en påse.. Ja, där kostar ju pensionärerna allra minst. Vi lär inte behöva spara dem heller för de har ju gjort sitt så att säga. Det har du rätt i!

 5. Sign ”Tommy” tycks vara helt omedveten om att det han benämner ”lönsamma hyresgäster” till 100% finansieras av dina och mina skattemedel..

 6. I malpåse det låter ju bättre än nedläggning men sanningen är ju att man gör detta på grund av minskad budgetram för vård och omsorgsnämnden 2013. Jag tvivlar starkt på att man kommer att öppna upp de nu i malpåse lagda korttidsplatserna även om behov finns. Nu ser man det som en besparing men det är inte säkert att man spar något på detta. Det finns en stor risk att hemtjänst med mera ökar och äter upp den eventuella besparingen. De som vill och behöver en korttidsplats får istället använda sig av tillfälligt tomma platser inom ordinärt boende istället för att vara tillsammans med andra som har liknande livssituation och behov. Dessutom om man behöver komma tillbaka regelbundet är det ju inte säkert att man får komma tillbaka till det boendet man var på sist. Ska vi verkligen ha ett antal gamla med behov av avlastning som inte får någon kontinuitet och trygghet i att veta att man får komma tillbaka till den personal och det boendet man känner Det en rättighet att få en korttidsplats när man behöver. Det är sorgligt att det inte finns förståelse för att de som behöver korttidsplats eller växelvård som innebär att man exempelvis är på boende två veckor hemma tre veckor behöver kontinuitet och trygghet. Dessutom tar man bort platser inom Vetlanda stad och det är ju där den största efterfrågan finns. Är det detta som kallas valfrihet? Om plats inte finns där de som behöver vill vara så har man urholkat valfriheten och det är vad jag och flera med mig anser att man gjort och gör med de neddragningar som görs inom vård och omsorg i Vetlanda.

Kommentarer avstängda