Nyheter Vetlanda

Notoriskt Vetlandafyllo inför rätta – körde bil på gränsen till medvetslöshet

En 52-årig Vetlandabo åtalas nu för en rad fall av grovt rattfylleri. Han erkänner brott.

I början av stoppade polisen mannen på Storgatan i Vetlanda. Han hade då motsvarande 2,26 promille alkohol i blodet. En nivå som närmar sig medvetslöshet för en normal människa.
I slutet av april var det dags igen när polisen stoppade 52-åringen på Bangårdsgatan i Vetlanda. Då hade mannen motsvarande 1,74 promille. Den gången passade polisen på att ta mannens bil i beslag, en avställd Lexus. Mannen har inte heller längre något körkort efter tidigare bestraffningar.

Allt detta stoppade inte mannen från att köra full igen. I slutet av maj stoppade polisen honom på Jaktstigen. Då körde han en nästan 20 år gammal avställd Volvo och hade motsvarande 1,36 promille alkohol i blodet.

Åklagaren vill nu att Eksjö tingsrätt dömer mannen för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Det kan bli tal om fängelse.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. ”Det kan bli tal om fängelse” vad är det för samhälle vi lever i där en person som tydligen skiter fullständig i lagar och sina medmänniskor inte sitter bakom lås och bom för länge sen. Varför måste dom ansvariga vänta tills han kört ihjäl någon innan det händer något?

 2. Förskräckligt och oansvarigt! Har han inga närstående som kan avväpna honom? Bilnycklarna kan man väl ta ifrån honom ! För att lyckas med detta enorma bekymmer krävs åtgärder från de närstående! Hjälper inte det så måste en sådan här person ta ett fängelsestraff. Men jag tror inte att det är rätt medicin då han kanske kommer in i än värre gäng med vidgad kriminalitet.

 3. Som svartill ”Vetlandabo”: Jo, han har närstående, nej vi kan inget göra. Kan inte annat än att hålla med dig om att det är förskräckligt och jag själv hoppas att han döms till vård alt. fängelse.
  Men att vi skulle kunna göra någonting mer än att fördömma är att leva i en fantasivärld.
  Han bor själv, är vuxen och om vi skulle ”ta nycklarna av honom” så har han lagen på sin sida.
  Mest skulle han behöva ett rejält kok stryk och låsas in i en garderob tills han bestämmer sig för att hålla sig nykter resten av sitt liv, men då hade det väl blivit ramaskri om det istället.

  Att han åkt dit för rattfylleri är för övrigt ingenting vi VETAT innan, bara någonting vi misstänkt.
  Som du kanske vet basuneras inte folks ID:n ut i samband med gripanden och om man inte vill berätta för sina nära så behöver de heller inte veta.

  Mvh.

Kommentarer avstängda