Höglandet Jönköpings län Nässjö Vetlanda

Nu åker de igen, de säger det är viktigt – du betalar resan

Almedalsveckan är igång och skattbetalarnas pengar på Höglandet spenderas när företrädare för bl a regionen, Nässjö kommun och Vetlanda kommun drar iväg till Gotland.

Hundratals seminarier och möten hålls under Almedalsveckan. Företrädare för region Jönköpings län deltar imorgon tisdag vid ett seminarium med rubriken Goda grannar – vad kan Sveriges bästa sjukhus lära av varandra? (Ryhov har utsetts till landets bästa sjukhus). Minst fem personer från regionen deltar för att prata om regionens förträfflighet. Regionrådet Malin Wengholm ska prata om hur Jönköpings län ska bli ” Sveriges fjärde största tillväxtregion”.

Nässjö kommun skickar fyra personer för att prata om projektet kring arbets-SFI som kommunen driver tillsammans med företag och arbetsförmedling.
Från Vetlanda kommun åker kommunalrådet Henrik Tvarnö (s) för att berätta om hur Vetlanda framgångsrikt arbetar med markpolitik.
”Tidigare i vår var vi inbjudna till ett SKL-seminarium i Växjö, där jag, tillsammans med planchefen Jan-Åke Johansson och mark- och exploateringschefen Sven-Åke Karlsson, pratade om aktiv markpolitik och vilka framgångsfaktorer som lett till de etableringar som vi ser och kommer att se i Vetlanda. Att vi blir inbjudna på det här sättet, som goda exempel, är väldigt glädjande och tyder på att flera har uppmärksammat att vi jobbar på rätt sätt”, säger Tvarnö i ett uttalande inför Gotlandsresan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook