Nyheter

Nu är de föräldralösa – mamma och pappa dödade av rattfyllo


Fängelse för dödsfall i trafik. Den man som kört bil rattfull i Märsta den 3 maj och av vårdslöshet orsakat två personers död döms nu av Attunda tingsrätt till fängelse i fyra år och sex månader. Han ska också betala skadestånd till de avlidnas barn.

I maj 2017 körde mannen bil efter att ha druckit alkohol. Han var också påverkad av droger. Polisen larmades och en polispatrull som mötte bilen vände och körde efter. Vid ett backkrön körde mannen på fel sida vägen och krockade med en släpvagn. Strax efter det krockade han med en annan bil. Båda personerna i den bilen avled. Tingsrätten har kommit fram till att mannen kört vårdslöst och att han orsakade deras död. Han döms, helt enligt åtalet, för bland annat grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Mannen har flera gånger tidigare dömts för allvarliga trafikbrott, senast i januari 2017.

– Fängelsestraffet är något längre än enligt praxis för liknande brott. Det beror på att mannen har återfallit i allvarliga trafikbrott., säger chefsrådmannen Lennart Christianson i ett pressmeddelande.

De avlidnas två barn får skadestånd med 50 000 kr vardera och ersättning för begravningskostnader, vilket mannen gått med på att betala. ingsrättens ledamöter var eniga.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook