Ekonomi Ishockey Sävsjö Toppnyheter

Nu är det brådis i Sävsjö – skattebetalarna måste punga ut med över en halv miljon

Det kostar på att ha ett framgångsrikt hockeylag om man är skattebetalare i Sävsjö kommun.

Svenska hockeyförbundet har inspekterat Sävsjö ishall. Inspektionen skedde i slutet av april. Anledningen var HA74s inträde i hockeyettan nästa säsong och då ställer det mäktiga förbundet krav.

Kraven gäller arenan och kraven brukar i Hockeysverige innebära miljonkostnader för skattebetalarna i de kommuner som drabbas. Nu drabbas Sävsjö kommun. Hockeyförbundet har en kravlista som måste uppfyllas. Annars får inte ishallen användas i div 1.

Det måste fixas till en rad saker i ishallen innan september. Annars måste kanske HA74 spela sina hemmamatcher någon annanstans.
Ola Bengtsson, förvaltningschef på serviceförvaltningen, kom fram till att det behövs 0,55 miljoner kr av skattebetalarnas pengar för att bygga om i ishallen. ”Brådskande behov”, kallas ärendet.

Nu har politikerna i Kultur- och fritidsnämnden beslutat att föreslå kommunstyrelsen att utöka kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget 2017 med 0,55 miljoner kr. Kommunstyrelsen måste också lämna över ärendet för godkännande av fullmäktige.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook