Nu är det länge sen VBK vann en match

Med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie tid hade Vetlanda BK 6-6 i den svåra bortamatchen mot Sandvikens AIK. Då slog han till igen, forne VBK-aren Christoffer Edlund, och satte 7-6.

Det skulle bli ytterligare ett SAIK-mål innan matchen var slut.

Därmed kammade VBK noll på de tre bortamatcherna (även Kungälv och Haparanda) man haft i rad.

Men mot Sandviken var det nog inte heller någon som räknat med poäng.

Ändå var VBK i ledningen med 3-1 och 4-2 efter mål av Patrik Gustafsson, Björn Einarsson, Fredrik Rinaldo och Johan Löfstedt. 4-2 till VBK var också ställningen i paus.

Men två snabba SAIK-mål i början av andra halvlek och ett lite senare gjorde ställningen 5-4 till gästrikelaget.

Trots det lyckades VBK resa igen.  Tomas Knutson gjorde 5-5 och Fredrik Rinaldo 5-6. Och VBK var i ledningen på nytt.

Daniel Eriksson kvitterade för hemmalaget i 72:a minuten och därefter skulle det ta  14 minuter innan då Edlund slog in 7-6 framspelad av Michail Svechnikov. Mikael Nilsson spikade slutresultatet till 8-6 på övertid.

Nästa match spelar VBK på den klassiska annandagen då bottenlaget IFK Vänersborg står för motståndet på Tjustkulle.

Då bara måste det bli seger. VBK har nämligen inte en vinst på de sju senaste matcherna (dock tre oavgjorda) och om trenden ska vändas så får det inte bli förlust mot Vänersborg.