Nässjö

Nu är det slut – landmärke i Nässjö ska rivas

Den används inte längre och skorstenen på Höglandssjukhuset i Nässjö monteras under sommaren ner.

Skorstenen
Skorstenen har varit ett landmärke i Ingsbergsområdet i många år men har stått oanvänd en längre tid. Därför rivs nu skorstenen och det är kommunala energibolaget Nässjö Affärsverk (Nav) som står för nedmonteringen.

”Det kanske kan tyckas lite märkligt att Nässjö Affärsverk är inblandat men det är faktiskt vi som äger den”, säger Navs tillförordnade energichef Gustav Westesson.

När Höglandssjukhuset gick över från oljeeldning till fjärrvärme tog NAV över ägarskapet av oljepannorna och skorstenen.
”På den tiden var vi i behov av att ha en reservanläggning för att kunna producera extra värme under riktigt kalla vinterdagar. I takt med att fjärrvärmenätet byggdes ut tillkom två reservanläggningar och 2008 byggde vi dessutom ytterligare en biopanna som producerar fjärrvärme, vilket ledde till att pannorna på Höglandssjukhuset inte har varit i drift sedan dess”, berättar Gustav Westesson i ett pressmeddelande.

Oljepannorna och tankarna monterades ner ifjol men skorstenen fick då vara kvar. Nu är det dags att också montera ner skorstenen. Nedmonteringen beräknas vara klar i juli.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook