Debatt

Nu är F-länets socialdemokrater ute och cyklar igen

Länets socialdemokrater fortsätter att springa runt i okunskapens korridorer. Senast är det Göte Wahlström som sitter hemma på kammaren och gör riksdagspolitik av beslutad organisationsförändring i Vetlanda kommuns vård- och omsorgsförvaltning.

Utan att vara helt insatt i de förhållanden som råder i Vetlanda kommuns olika verksamhetsområden kopplar han Aliasregeringens strävan efter att göra livet lättare för svenska löntagare till personalminskningen i vård- och omsorgsförvaltningen i vår kommun.

 

Vi som bor i Vetlanda vill inte betala för personal som inte behövs oavsett om det kommer pengar från staten eller om det är kommunala skattepengar som används. Detta tar inte Göte Wahlström någon hänsyn till då han sprider sin valpropaganda.

 

Å du Göte, vi vill inte betala för ineffektivitet heller så därför bör det till rejäla organisationsförändringar inom vår kommun. Bland annat bör hela utförandeverksamheten inom tekniska förvaltningen avvecklas och all sådan verksamhet upphandlas från det privata näringslivet i Vetlanda. Genom detta blir det mera pengar över till välfärdsverksamheten; vård, skola och omsorg men fortfarande måste personalstyrkan anpassas till behovet ty vi kommuninvånare vill som sagt inte betala för personal som inte behövs. En sak till Göte, det finns undersökningar som visar att välfärdssatsningar som innebär att staten pumpar in mera pengar i kommunerna inte alltid går till satsningar på kärnverksamheten.

 

I vår kommun går en hel del till andra ändamål som exempelvis satsning på bredband och mastodontinvesteringar inom kultur- och fritidsverksamhet. Om du exempelvis kollar dina partikamraters lokala partiprogram här i Vetlanda så skall du upptäcka att de vill satsa cirka 10 miljoner per år på ett kulturhus istället för att prioritera kärnverksamheten; vård, skola och omsorg.

 

Vetlandabor, gör ett klokt val den 19 september. En Alliansregering är bättre för Vetlanda och Sverige än en rödgrön röra med Göte Wahlström och Carina Hägg vid spakarna vars målsättning är att höja skatter och driva igenom allehanda reformer som försämrar för svenska folket snarare än att det leder till flera jobb och bättre levnadsvillkor för fler. Lägg er röst på Nya Moderaterna, Sveriges enda kvarvarande arbetarparti.

 

LARS-ANDERS ERIKSSON

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook