Ekonomi Eksjö Höglandet Toppnyheter Ydre

NU ÄR HON ILLA UTE – ALLVARLIG UTREDNING MOT KÄND HÖGLANDSPOLITIKER

Förutredning om riksdagsledamots lägenhetshyra.

Med anledning av uppgifter om att Eksjö/Ydrepolitikern och riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (l) har hyrt en lägenhet i andra hand av sin make har åklagare beslutat att öppna en förutredning.

Vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren har under onsdagen beslutat att inom ramen för en så kallad förutredning hämta in riksdagens regelverk för riksdagsledamöternas hyresersättningar. Han kommer också att ta in den information som finns i övrigt om under vilka förutsättningar som ersättning har betalats ut i detta fall samt om det varit känt att bostaden hyrts av en nära anhörig. Därefter kommer han att ta ställning till om förundersökning ska inledas.

– Det finns för närvarande ingen misstanke om brott. Beslut om jag ska inleda förundersökning kommer sannolikt att kunna fattas under den närmaste månaden, säger Bengt Åsbäck i ett pressmeddelande.

En förutredning är en inledande utredning som ibland behöver genomföras för att åklagaren ska kunna fatta beslut om en förundersökning, dvs. brottsutredning, ska inledas eller inte.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook